Oak Digitl Menu
Mobile Menu Mobile Menu Close
Tilbage til aktiviteter

Spil backgammon, skak eller terninger på Barkowski gratis

Leder du efter en hyggelig bar, hvor du kan spille brætspil med dine venner? På Barkowski kan du frit bruge vores skakspil, backgammon eller terninger. Vi har masser af plads og byder på et bredt udvalg af øl og drinks, imens du spiller et af vores mange gratis spil.

Atmosfæren er spækket af hygge og med en tilbagelænet stemning, hvor rustikt interiør og levende lys skaber en varm og komfortabel følelse, når du er her. Uanset om du kommer for et stille og roligt spil over en drink eller for at vise dine venner hvem der er bedst, så har vi spil til anledningen.

Sjove terningspil på en bar

I Danmark er det meget almindeligt at spille terninger, når man er på bar. Det er en alletiders måde at interagere med hinanden og tilføje en smule konkurrence på, imens man nyder en øl eller drink. Uanset om man spiller for konkurrencen eller hyggens skyld, er det terninger det perfekte match. 

Der findes et utal af spil, som kan spilles med terninger på en bar. Du kender sikkert allerede mange sjove terningspil. I Danmark er særligt meyer, på engelsk “mia”, et af de terningspil, som flest kender. To terningspil vi anbefaler, og som er nemme og sjove at spille, er 5 dice og 10000 terningspillet.

Regler i 5 dice terningspil

“5 dice” er et super simpelt spil, hvor man kan være et vilkårligt antal spillere. Målet med spillet er, at man skal rulle det samme tal 3 gange inden for 5 forsøg. Slår en spiller det samme slag 3 gange, vinder han. Spillet fortsætter til, der er fundet en taber. Dette hurtige og simple terningspil er f.eks. den perfekte måde at udfordre vennerne om, hvem der skal betale den næste omgang.

Regler i terningspil 10000

Dice 10000, Ten Grand, Dix Mille, 6-Dice, kært barn har mange navne. Terningspillet 10000 er et spil for to eller flere spillere, der kræver, at man har 6 terninger og noget til at holde styr på scoren med. Spillet er alletiders spil, hvis man søger et lidt længere terningspil end normalt. 

Ved spillets start har hver spiller en score på nul. Hver runde er opgaven for hver enkelt spiller at samle så mange point sammen som muligt. Spilleren kan fortsætte med at slå indtil personen vælger at stoppe, eller når spilleren uheldigvis ruller en kombination af terninger, som ikke lader ham slå videre. I så fald mister spilleren alle de point, som han havde samlet sammen den runde, og turen går videre til den næste spiller.

Scoresystemet i 10000 terningspillet

Der kan være forskellige måder at regne scoren på i 10000 terningspillet. Nedenfor kan du se den mest almindelige måde at tælle point på:

  • En femmer giver 50 point
  • En ener giver 100 point
  • Når du ruller tre ens giver det 100 X antal øjne på terningerne. F.eks. giver 3 X femmere = 500 points.
  • Ruller du 4 ens, giver dét det samme som 3 ens X 2. F.eks. giver 4 X femmere 500 X 2 = 1000 points.
  • Ruller du fem eller seks ens giver dét det samme som 3 ens X 2 for hver ekstra terning. F.eks. giver 5 X femmere 500 X 2 X 2 = 2000 points. 6 X femmere giver 500 X 2 X 2 X 2 = 3000 points
  • Når du ruller en straight (1-6) giver det 1500 point. 
  • Når du ruller 3 separate par (f.eks. 1+1, 2+2, 4+4) giver det 1500 points.
  • Enere scorer anderledes end de andre terninger, idet 3 enere giver 1000, 4 X enere giver 2000, 5 X enere giver 4000 og 6 X enere giver 10.000 point.

Hver gang en spiller har kastet sine terninger, skal han som minimum lægge én pointgivende terning til side. Hvis en spiller formår at lægge alle sine seks terninger til side, så de giver point, vil spilleren starte forfra med 6 nye terninger, så han kan samle flere point sammen.  Hvis ikke en pointgivende terning kan lægges til side ved et slag, mistes alle point han har samlet sammen i runden, og turen går videre til næste spiller. Det kan derfor være risikabelt at blive ved med at slå, idet der er risiko for at miste alle sine point fra den runde. 

Held og lykke med terningspillene!